Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha, LUOMUS

Tässä menneen kevään aikana olimme vähän erilaisella museovisiitillä, sillä museokortti käy nykyään myös Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa!

Puutarha on vanha, vuodelta 1829, ja kattaa sekä ulkopuutarhan että 10 yleisölle avointa sisäkasvihuonetta. Kasvihuoneissa pääsee tutustumaan kasveihin aina sademetsästä aavikolle. Aiemmilta vierailuiltani muistan, että myös ulkopuutarha on kesällä varsin näyttävä, mutta kevään (kesästä puhumattakaan) ollessa vierailumme aikana Suomessa vielä teillä tietämättömillä, ei ulkopuutarhassa kasvanut juuri mitään emmekä sitä siis sen kummemmin tutkineet. Uudistetun ulkopuutarhan avajaisia vietetään muuten lauantaina kesäkuun 17. päivä, jolloin kasvihuoneille on vapaa pääsy. Kannattaa siis ehdottomasti käydä tutustumassa, vaikket museokorttia vielä omistaisikaan!

korkeat puut  isot lumpeet

Sisällä kiersimme kuitenkin kaikki huoneet, joista erityisesti trooppiset olivat mieleen – oli ihanaa sukeltaa lämpöön, kun ulkona liikuttiin tuolloin tosiaan vielä noin nollan asteen tienoilla.

Kasvien nimiä tutkiessa kannattaa kiinnittää huomioita erityisesti niiden erivärisiin kyltteihin. Niistä käy nimittäin ilmi, mikäli kasvit ovat uhanalaisia sekä se, mitkä kasvit ovat hyötykäyttöisiä. Hyötykäyttöisten kasvien joukosta löytyikin yllättävän paljon tuttuja, esimerkiksi mausteita, eri kahvipapulaatuja, kauneudenhoitoon käytettäviä kasveja sekä tuttuja hedelmiä kuten banaani ja sitruuna.

kasvitieteellinen hedelmäpuu   sitruunapuu

Kasvien kukintoja näimme kierroksellamme vain muutamia – henkilökunnalta tiedusteltaessa olisi varmaan mahdollista kuitenkin etukäteen selvittää kukintojen aikataulua, mikäli kukkaloisto kiinnostaa. Tai sittenhän puutarhassa voi tietenkin vierailla vaikka joka kuukausi katsomassa, miltä kasvit kullakin hetkellä näyttävät nyt kun museokorttikin siellä kerran käy.

kasvitieteellinen kukka   kasvin lehdet kasvitieteellisessä

Loppuun vielä sellainen vinkki erityisesti pojille, että kasvitieteellinen puutarha on ehdottoman idyllinen paikka ekoille deitelle! En nimittäin usko, että kovin moni tyttö kieltäytyisi kutsusta tropiikkiin kukkien keskelle. Nähtävää ja keskusteltavaa varmasti riittää ja välillä voi pysähtyä näille kasvihuoneiden tuoleille nauttimaan omia eväitä. Sama kombo toimii toki myös ihan kavereidenkin kesken. Suositus meiltä!

kasvitieteellinen treffipaikka

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: