Meistä

Me ollaan Joonas ja Sara Helsingistä. Meillä molemmilla on museokortit, joten saatiin idea, että miksei kerrottais muillekin millaista museoissa on. Museot tuntuvat olleen pitkään erityisesti nuorten tavoittamattomissa, joten toivottavasti tämän blogin myötä myös muut (erityisesti) nuoret aikuiset innostuvat tutustumaan museoihin. Mehän ei siis kovin paljon (kuva)taiteesta ymmärretä, mutta eiköhän tässä matkan varrella opi jos jonkinlaista. Luvassa siis maallikoiden suoria näkemyksiä ja mielipiteitä.

Joonas ei ole käynyt museoissa sitten, todennäköisesti, ala-asteen. Tältä ajalta mielessä on Kiasma-käynti, joka oli lievästi sanottuna erikoinen kokemus. Luonnontieteellinen museo kaksipäisine lampaineen puolestaan on Joonaksen lemppari lapsuudesta. Jos joku olisi vuosi sitten sanonut Joonakselle, että 1. ostat museokortin tai 2. alat bloggaamaan kokemuksistasi museoihin liittyen, niin kukaan ei olis varmasti uskonut. Kavereilla on edelleen vaikeuksia uskoa asiaa.

Sara osti äidilleen museokortin joululahjaksi 2015 ja sai sattumalta saman joululahjan äidiltään. Lisäksi Saran äiti on opettanut, että jokaisessa uudessa maassa ja/tai kaupungissa tulee käydä vähintään yhdessä uudessa museossa, joten Sara on pyörinyt museoissa, enemmän tai vähemmän innostuneena, pienestä saakka. Joonaksen mielestä Sara on vähän mummo harrastuneisuutensa takia. Koska Saralle on tarttunut isältään kiinnostus valokuvataiteeseen, ovat hänen lempimuseonsa kautta aikojen olleet valokuvataiteenmuseot (esim. Helsingin valokuvataiteen museo ja Fotografiska Tukholmassa).

Me pyritään käymään 1-2 museossa per kuukausi ja kirjoitetaan niistä sitä mukaa kun ehditään. Lähdetään purkamaan palloa pääkaupunkiseudulta käsin, mutta tulevaisuudessa varmasti vieraillaan myös muiden kaupunkien ja maiden museoissa. Otetaan mielellään ehdotuksia potentiaalisista vierailukohteista vastaan, joten jos tulee jotain mieleen niin vinkkaa meille siitä blogin kommenteissa, huutele Instagramissa, Facebookissa tai Twitterissä @museomafia tai lähetä meille sähköpostia osoitteeseen joonas@joonassaukkonen.com.

Mukavia lukuhetkiä toivottavat Joonas ja Sara!