Kansainvälinen museopäivä 2016

Kylläpäs aloitettiin hyvään aikaan tää blogi, sillä ihan sattumalta (ei oikeesti tiedetty tästä etukäteen) pyörähti maanantaina 16.5. Suomessa käyntiin museoviikko ja tänään 18.5. on myös kansainvälinen museopäivä! Sekä koko viikon että kansainvälisen museopäivän teemana on tänä vuonna Museot ja kulttuurimaisema.

Lyhyenä taustatietona kerrottakoon, että kansainvälistä museopäivää on järjestetty eri teemoilla maailmanlaajuisesti vuodesta 1977 lähtien ja museoviikkoa Suomessa on puolestaan vietetty vuodesta 1998. Kansainvälinen museopäivä tähtää tuomaan ihmisille tietoutta siitä, miten tärkeitä museot ovat osana yhteiskunnan kehitystä ja kehittymistä, kun taas museoviikko kannustaa alueelliseen yhteistyöhön toisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Koska luvut on kivoja, on mainitsemisen arvoinen fakta kenties myös se, että esimerkiksi viime vuonna yli 35 000 museota 145 maasta osallistui kansainvälisen museopäivän viettoon. 

KV museopäivä     Museoviikko

Museoviikko pitää sisällään erilaisia tapahtumia eri paikkakunnilla ja museopäivänä 18.5. isoon osaan museoista näytti pääsevän myös kaksi yhden hinnalla. Mikäli et siis ole vielä hankkinut omaa museokorttia, niin tänään on hyvä paikka käydä nauttimassa aimo annos kulttuuria puoleen hintaan. Nappaa kaveri kainaloon ja käy jossain kaupunkisi museossa.

Pääkaupunkiseudun museoviikko-tarjonta vaikutti jopa yllättävän ohuelta, joten aikataulujen takia juhlistetaan itse tätä museopäivää Kiasmassa, josta kirjotetaan tietty vielä erikseen. Kaiken kaikkiaan museoviikosta ja -päivästä oli aika vähän tietoa saatavilla, mutta yritetään kaivaa siitä vähän lisäinfoa iltapäivän museovisiitillä.

Lue lisää kansainvälisestä museopäivästä: Kansainvälinen museovaltuusto (International Council of Museums, ICOM)
Lue lisää museoviikosta, tsekkaa kaikki tapahtumat sekä museoviikkoon osallistuvat museot: Suomen museoliitto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: